2020

Annie schrijft geschiedenis!!

 

 

2019 was niet ons jaar als het gaat over de wedstrijden. In het voorjaar liepen de wedstrijden door verdrietige omstandigheden op niets uit. Half september kreeg Anne haar pups en daarmee was ons najaarsseizoen meteen ook afgeschreven. 

Anne was een geweldige moeder voor haar pups maar al snel stond ze klaar om weer het veld in te gaan. We gingen met haar jagen en mochten geweldige trainingsdagen hebben in binnen en buitenland. Dank aan iedereen die daarvoor met ons mee dacht :) 

 

29 februari had ik omcirkelt; eerste wedstrijd van 2020, veel zin in. Zowel koppel als solo. Want Anne wil best 2x aan de start verschijnen. De wedstrijd in Uden staat er om bekend staat dat er ruim voldoende patrijzen zijn. Misschien wel te veel om overeind te kunnen blijven? In ieder geval zeer de moeite waard! 

 

's morgens  begint de wedstrijd met de koppel. Anne loopt in het 2e koppel tegen koppelgenoot Luc (Athos, haar broer). Ambitieus gaat ze van start. Loopt een mega parcours. Groot, snel, constant en slim. Bij de boederij besluit Anne nog even achter de boederij te gaan kijken want dat zijn de plekjes voor patrijzen. Ze zitten er en Anne maakt een goed punt op een koppel. Ik moet van grote afstand komen, de patrijzen zijn allang gesprongen als ik bij haar kom maar ze is gehoorzaam en  blijft op haar plaats. Terug bij de keurmeesters moeten we nog kort de honden loslaten en is de beurt voorbij. Langs de kant is ieder het er over eens; dit was geniaal. Ik denk; laten we maar afwachten wat de keurmeesters er van vinden. 

Dan 's middags in de solo. Anne is als 7e. We krijgen een lastig veld. Maar voor Anne is het niet lastig. Ze gaat gewoon weer opzoek naar patrijzen. Ze vliegt over het natte gras, de maisstoppel, stukken zwart, paardenweitjes... het maakt haar niets uit. Groot, snel en slim... links in ons veld is een boederij en ik heb bedacht dat daar onze kansen liggen. Anne checkt de velden, maar laat ons zien dat we het aan haar over moeten laten. Ze maakt een schitterend punt op een enkel hoen ergens in een paardenweitje. Weer moet ik van ver komen, maar Anne heeft de patrijs goed geblokt. Als ik bij haar kom vliegt de patrijs. De tijd zit er op.. de solo loop is klaar.

 

Terug bij het café weet ik dat Anne geweldig heeft gewerkt, maar wat vind de jury? 

Annie blijkt deze dag geschiedenis te schrijven; 

Zowel de koppel ALS de solo wint ze met 1e Uitmuntend CACT-CACIT...... terwijl ik dit schrijf kan ik het nog niet geloven. 2x CACIT op een dag?????? Kan dat echt?? Blijkbaar!

Vizsla pups 2020

 

In 2019 hadden we al plannen om Tinka weer te laten dekken. Anne werd echter veel eerder loops dan verwacht. Ook Tinka hielt er een heel ander schema op na dan ik verwacht had. Daarom besloten we een 2e nest van Tinka van nog een loopsheid uit te stellen. 

 

Tinka was eind November 2019 loops. Tinka heeft altijd een hele eigen kijk op haar planning. Naar verwachting komt haar volgende loopsheid in in Juli. Maar het kan ook Juni of Augustus zijn :) 
 
Mocht je interesse hebben in een pup dan kun je je bij ons melden.
Wellicht ten overvloede; onze fokplannen zijn nog ver weg. We zullen daarom alleen mensen op onze wachtlijst opnemen met serieuze ambities om te werken met hun toekomstige pup. 

 

Omdat we liever werken met onze honden, dan dat we er mee fokken zal dit waarschijnlijk het laatste nest van Tinka zijn.