2018

Fokplannen???  

Vizsla pups?

Regelmatig krijgen we mails met de vraag of er een volgend nest komt. Hoewel we nog niet heel concrete plannen hebben zullen we waarschijnlijk eind 2019 een nestje vizslas fokken. 
De A pups zijn inmiddels hun eerste verjaardag gepasseerd en hebben zich ontwikkeld tot hele stoere, stabiele en fijne jachthondjes.  Het was altijd de bedoeling een pup van Drago en Tinka zelf aan te houden. Drago wordt komend voorjaar 9 en wanneer we hem als vader willen van ons B-nest dan zullen we daar geen jaren mee moeten wachten.

Kortom, een beetje afhankelijk van de loopsheid van Tinka zullen we wellicht eind 2019 weer vizsla pups hebben.

Mocht je interesse hebben in een pup dan kun je je bij ons melden.
Wellicht ten overvloede; onze fokplannen zijn nog ver weg. We zullen daarom alleen mensen op onze wachtlijst opnemen met serieuze ambities om te werken met hun toekomstige pup. 

 

Setter pups?

Na heel lang te hebben geroepen; met Anne fokken we niet......kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Ze is zo'n waanzinnig fijne hond om mee te werken. Wat zou het tof zijn om met een pup van haar verder te gaan. Dat betekend dus ook een nestje setters. Anne gaat in 2019 eerst nog even flink aan de bak op de veldwedstrijden.  

Welke reu het wordt weten we nog niet, uiteraard zijn er wel een paar kanshebbers. Wat sowieso vast staat is dat de reu een bewezen reu uit de Grande Quete  wordt die goed bij Anne moet passen. Deze keuze voor de reu zullen we uiteraard in overleg met de fokker van Anne doen en met de nodige adviezen van de kenners uit de Engelse Setter wereld. 

We zullen enkel fokken bij voldoende aanvraag. Het betreft WERKENDE setters, wie interesse heeft in zo'n setter kan zich melden bij ons :)

 

Voor meer info over onze kijk op fokkerij klik hier

 

Frau Antje haar 2e CACIT!!!

 

Terwijl Ivy in de jeugdwedstrijd furore maakt geeft Frau Antje werkelijk het maximale wat ze kan! 19 september pakte ze in Sint Annaland een 1e Uitmuntend.. maar dat kon beter vind ze. 

7 oktober pakte ze in Diets Heur, bij de Belgische Pointer Club haar 2e CACIT. 

Het deelnemers veld bestond uit 2 groepen met totaal 14 pointers, 1 rood witte Ier en onze Annie. 

 

Hoewel de meeste honden in hun eerste beurt wild hadden, had Anne de pech dat ze 3 beurten nodig had om uit eindelijk in een onmogelijke situatie toch een vreselijk knap punt te maken. Keurmeesters Horman en de La Hoye waardeerde haar harde en puike werk met een 1e Uitmuntend met CACT - CACIT!! 

 

Wat een droom... 2 x CACIT in een maand tijd! Merci Prinses Pluim, merci aan de wedstrijdorganisaties en merci aan Roel en Marjolein voor die waanzin gave toffe hondje!

 

Bij thuis komst bleek Anne ook uitgenodigd te zijn voor de Pieter Rooijakkers Troffee. 

Annabel in the winning mood!!

 

Annabel (Ivy) kunnen we gerust een wildvinder gaan noemen. Ivy laat werkelijk geen kans onbenut. Ieder fazant of patrijs in haar veld staat ze voor.

Haar baas laat al net zo weinig net zo weinig aan de toeval over en rijd stad en land af om Ivy op alle mogelijke terreinen onder wild te brengen. 

 

In haar eerste wedstrijd seizoen heeft Ivy tot nog toe een 100% score;

Augustus Draadhaar Club; BVT

September Pointer Club; 2e Zeer Goed

September Breton Club; Zeer Goed

September Vizsla Club; Eervolle Vermelding

Oktober Griffon Club; Goed 

 

Super trots en blij dat baas en hond een super match zijn. Daar kun je als fokker alleen maar van dromen 😍

Zet hem op bij de laatste wedstrijd Ivy!!

Annabel opnieuw ZEER GOED!!! 

 

Ivy (Annabel) flikt het gewoon nog een keer! Op haar 2e wedstrijd, dit keer bij de Breton Club, vind ze weer fazanten en wordt opnieuw beloont met de kwalificatie Zeer Goed!

FRAU ANTJE CACIT!!!!!!!

 

Ik kan het nog altijd niet geloven .. maar het is gewoon gelukt!

De eerste wedstrijddag ging het mis met de patrijzen. Maar op de 2e dag op de wedstrijd in Chassart kreeg Annie (Antje) het op haar heupen. Toonde 2 beurten een perfect parcours. In de 2e beurt blokte ze met een prachtig liggend punt 2 fazanten en werd beloond met de kwalificatie 1e Uitmuntend met CACT en CACIT!!!!!!!!

 

Het lijkt wel een droom, maar er staat een CACIT in het boekje!

BVT en 2e ZEER GOED voor Ivy!

 

Annabel van de Tielerwaard "Ivy" is lekker opgang! Eind augustus behaalde ze de BVT en amper een week later liet Ivy zien dat dat niet geheel onterecht was. Op 8 september wist ze op haar eerste wedstrijd bij de Pointer club meteen een mooie kwalificatie te behalen: 2e Zeer Goed!!! 

 

We zijn vreselijk trots en blij dat baas en hond het samen zo goed doen!! Zet hem op bij de volgende wedstrijden Ivy!!!

Frau Antje's eerste open klasse resultaten

Het begin van 2018 stond in het teken van Anne klaar maken voor de open klasse. De reis ging eerst naar Spanje. Een week trainen, gevolgd door 4 koppelwedstrijden. 

Onze eerste koppelwedstrijden en daarmee beslist een grote uitdaging. De westrijden in koppel bleken zoals verwacht te vroeg en ook de koppelwedstrijden in Frankrijk waren nog wat te veel van het goede voor Fraulein Antje. 

 

Gelukkig hadden we nog in Nederland in geschreven voor 3 solo wedstrijd en daar liet Anne zien dat het haar in solo al best goed afgaat. 

 

In Uden won ze meteen de wisseltroffee voor beste hond en met 2x 1e Zeer Goed in solo weten we waar we staan: we zijn een heel eind, maar er is ook nog heel veel te leren!