Pups

Wij plannen eind 2019 een herhalingsnest met Tinka en Drago.

Eind 2019/ begin 2020 plannen we een nest met Anne.

 

Verantwoord fokken brengt verplichtingen met zich mee. We hechten erg veel waarden aan de gezondheid van onze honden. Daarom laten we hen onderzoeken op de binnen het ras voorkomende genetische overdraagbare aandoeningen. Voor de vizsla zijn dit HD- en Oogonderzoeken. Voor de Setter is dit alleen op HD.

 

Daarnaast stellen we vooral ook eisen aan het karakter en werklust van de toekomstige ouders. We fokken met honden die bewezen hebben de kwaliteiten, bouw en het karakter te hebben om zeer goede honden in de jacht en op de wedstrijden te kunnen zijn. Jachthondenrassen zijn door eeuwenlange selectie verworden tot de jachthonden die ze nu zijn. Wij doen er daarom alles om deze eigenschappen te behouden.

 

We verwachten dat de toekomstige baasjes zich realiseren dat ze een jachthond kopen. Los van een gezellige en aangename huisgenoot koop je vooral een gepassioneerde jachtmaat voor de komende jaren. Dit betekend niet dat nieuwe baasjes persé een jachtakte of al jaren lange ervaring moeten hebben. Maar we vinden het wel heel belangrijk dat er met de hond gewerkt gaat worden. Onze honden zijn intelligente gepassioneerde dieren die niet goed tot hun recht komen als sec een huishond.

 

Ben je nog niet zo bekend met de vizsla of met werken met de vizsla, dan kun je uiteraard wel contact opnemen. We vertellen je graag wat het inhoud om een jachthond te hebben en helpen je graag op weg!

 

Uiteraard fokken we met goedkeuring van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Honden Vizsla.

A-nest

 

25 september 2017 zijn de pups van Drago en Tinka geboren. 

2 teefjes en 3 reutje genieten de onverdeelde aandacht van Tinka. 

 

alle pups zijn gereserveerd