Pups

Verantwoord fokken brengt verplichtingen met zich mee. We hechten erg veel waarden aan de gezondheid van onze honden. Daarom laten we hen onderzoeken op de binnen het ras voorkomende genetische overdraagbare aandoeningen. Voor de vizsla zijn dit HD- en Oogonderzoeken. Voor de Setter is dit alleen op HD.

 

Daarnaast stellen we vooral ook eisen aan het karakter en werklust van de toekomstige ouders. We fokken met honden die bewezen hebben de kwaliteiten, bouw en het karakter te hebben om zeer goede honden in de jacht en op de wedstrijden te kunnen zijn. Jachthondenrassen zijn door eeuwenlange selectie verworden tot de jachthonden die ze nu zijn. Wij doen er daarom alles om deze eigenschappen te behouden.

 

We verwachten dat de toekomstige baasjes zich realiseren dat ze een jachthond kopen. Los van een gezellige en aangename huisgenoot koop je vooral een gepassioneerde jachtmaat voor de komende jaren. Dit betekend niet dat nieuwe baasjes persé een jachtakte of al jaren lange ervaring moeten hebben. Maar we vinden het wel heel belangrijk dat er met de hond gewerkt gaat worden. Onze honden zijn intelligente gepassioneerde dieren die niet goed tot hun recht komen als sec een huishond.

 

Wil je meer weten? We vertellen je graag wat het inhoud om een jachthond te hebben en helpen je graag op weg!

Voorlopig hebben wij geen fokplannen. Ben je echter opzoek naar een vizsla of setter om mee werken dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we je verder helpen.

 

 

A-nest

 

25 september 2017 zijn de pups van Drago en Tinka geboren. 

2 teefjes en 3 reutje genieten de onverdeelde aandacht van Tinka. 

 

alle pups zijn gereserveerd 

 


B-nest

 

14 september 2019 zijn de pups van Bruklin en Anne geboren. 

Het nest bestaat uit 3 reutjes. 

 

alle pups hebben een nieuwe werkgever gevonden.

 


C-nest

 

30 augustus 2020 zijn de pups van Drago en Tinka geboren. 

Het nest bestaat uit 3 teefjes en 4 reutjes. 

 

alle pups hebben een nieuwe werkgever gevonden.