Setter pups 2019

Bruklin

Gezondheid

HD A

ED 0

 

Show en Werkresultaten

Klik hier voor een overzicht

 

Sharptails Antje

Gezondheid

HD A

 

Show en Werkresultaten

Klik hier voor een overzicht

 

 


Op 14 september zijn de pups van Bruklin en Anne geboren. Het nest bestaat uit 3 reutjes. Anne heeft helaas de teefjes vergeten. De 3 heren werden eind van de middag in recordtijd (45 minuten) op de wereld gezet. De heren wogen bij geboorte 265, 280 en 285 gram. Voor het gemak hebben we nog even B1, B2 en B3 gedoopt. 

 

Anne is een super lieve en goede moeder voor haar 3-ling. Komende 8 weken gaan we volop genieten van deze mooie heren. Omdat we met Anne voorlopig geen verdere fokplannen hebben, maar wedstrijdambities zal een van de heren bij ons blijven.  De andere 2 mannen hebben ook al een werkgever gevonden. Er zijn dus geen pups beschikbaar. Anne's pups zijn inmiddels al weer 2 weken. De heren wegen alle drie een kilo en zijn voor de eerste keer ontwormt. Afgelopen week gingen de oogjes van alle drie open. De mannen proberen inmiddels een beetje te lopen en heel af en toe spelen ze een beetje met elkaar. Tijd om ze alle drie even apart op de foto te zetten. 

Pup B1

Pup B2

Pup B3De mannen van Anne zijn afgelopen week ge-ent en gechipt. Ze hebben al diverse ritjes in de auto gemaakt en maken zich klaar voor vertrek naar hun nieuwe baasjes. Inmiddels hebben we ook gekozen wie er bij ons blijft; B3 gaat luisteren naar de naam Bart(je). B1 (Bob, genoemd Picasso) en B2 (Bert) gaan in de komende weken verhuizen. 

Pup B1 , Bob vd Tielerwaard (Picasso)

Pup B2, Bert vd Tielerwaard

Pup B3, Bart(je) vd TielerwaardBert, Bart en Picasso (Bob) zijn inmiddels 8 weken en ze staan klaar om de wereld verder te gaan ontdekken. We hebben genoten van een mooie tijd met de mannen.

Bert vertrekt over een paar dagen naar zeeland om daar de provincie onveilig te maken. Picasso blijft nog even bij ons voordat hij aan een studie frans begint. En Bart zal moeten leren omgaan met het rode team en de strenge opvoeding van zijn moeder. 

Bob vd Tielerwaard (Picasso)

Bert vd Tielerwaard

Bart(je) vd TielerwaardLang heb ik geroepen; met Anne fokken we niet. Maar hoe langer ik er over na dacht.. hoe meer ik me realiseerde dat het toch wel heel leuk zou zijn om een dochter van Anne erbij te hebben. Stiekem zijn we daarom toch maar eens gaan kijken naar een man voor Anne en daar was ik eigenlijk al snel uit; Bruklin zag ik in 2018 voor het eerst in Andalusië lopen. Toen vond ik hem al geweldig. Een aantal andere reuen passeerden de revue. Maar het stamboom van Bruklin past heel goed bij Anne. En zijn resultatenlijst laat geen twijfel meer over...

 

Bruklin is een zoon van Nolo del Zagnis. Nolo is een legendarische setter die al meer dan 40! CACIT's in de Grande Quete liep. Nolo heeft meerdere goede zoons voortgebracht maar Bruklin is met afstand de beste. Bruklin is in de ranglijsten zelfs al 2 jaar op rij boven zijn vader geëindigd.

Bruklin heeft een imposante resultaten lijst. Zo won  hij in 2018 de Europa Cup Grande Quete en in het voorjaar van 2019 werd hij uitgeroepen tot beste Engelse hond van de Servische wedstrijden in het voorjaar.

 

Anne is een dochter van Desianensis Linux en Vai nel Vento Gadji. Linux heeft tot ruim 8 jarige leeftijd met succes mee gelopen in de Grande Quete. Inmiddels is hij met pensioen. Anne komt uit een nest van 9 pups. De meeste broers en zussen zijn uitgebracht op wedstrijden en met succes.

Anne liep zelf op 3 jarige leeftijd 2x CACIT. Haar zus Sharptails Autumn volgt haar op de hielen met een aantal mooie Uitmuntends en een CACT. Broer Sharptails Anarchy wordt uitgebracht door Ernesto Pezzotta. Hij sleepte al en hele stapel kwalificaties in de Grande Quete binnen met in het voorjaar 2019 een CACIT! Al met al zou je kunnen zeggen dat de Sharptails-A graag wild vinden!

 

We kijken heel erg uit naar deze mooie combinatie en hopen op een nest hardwerkende setters... maar met zoveel grote trialers op een stamboom kan dat bijna niet meer mis gaan :)

 

Het stamboom van de pups is te zien onder deze link.

 

 

Mocht je interesse hebben in een pup dan horen we dat graag.

Onderstaand 2 pagina's uit La Gazzetta della Cinofilia.


Op onderstaande You Tube video is Bruklin te zien vanaf ca. de 51e minuut