Gércei Vadász Zenith Drago

Drago is onze eerste vizsla. Drago is geboren op 12 april 2010, in Gercei Hongarije. Drago is een zoon van Gercei Vadász Larry & Gercei Vadász Fanni en een kleinzoon van Tonga du Clos de la Baudeliere en Gercei Vadász Arany. Zijn voorliefde voor veldwerk heeft hij dus niet van een vreemde. Drago was het begin van een uit de hand gelopen hobby. Door Drago hebben we kennis gemaakt met de jacht en alle disciplines waar in een vizsla zichzelf zou moeten kunnen presenteren. 

Drago is een eigenwijze, koppige, hardwerkende hond. Een goede fanatieke wildvinder, energieke apporteur en fervent nazoeker. Zolang hij zijn neus mag gebruiken is hij in zijn element. 

 

Helaas hebben we op 15-9-2020 totaal onverwachts afscheid moeten nemen van Drago.


 

Gezondheid

Stamboom Vizsladatabase

HD B

Ogen; Vrij (incl. gonio)

Langhaar; L/L (zuiver kortharig)

 

Exterieur 

2x Uitmuntend, 2x Zeer Goed

 

Werkresultaat

Veldwerk

Eervolle Vermelding - Noordhoek - April 2011 (Jeugd)

3e Zeer Goed - St. Annaland - September 2011 (Jeugd)

Eervolle Vermelding - Steenbergen - April 2011 (Jeugd)

Goed - Fijnaart - Oktober 2011 (Jeugd)

1e Zeer Goed - Steenbergen - April 2012 (Jeugd)

Eervolle Vermelding - St. Annaland - September 2013 (Open Klasse)

1e Zeer Goed - Ploegsteert (BE) - September 2013 (Amateur)

2e Zeer Goed - Ferwert - Oktober 2014 (Open Klasse)

Goed - Geresdorf (A) - Oktober 2014 (Open Klasse, Europacup Vizsla, Oostenrijk)

3e Zeer Goed - Geresdorf - Augustus 2015 (Open Klasse)

CQN - Wolphaartsdijk - September 2015 (Open Klasse, Europacup Vizsla, NL)

3e Goed - Fijnaart - Oktober 2015 (Open klasse)

 

SJP

C diploma 39 punten - Veendam - Augustus 2013

B diploma 63 punten - Haaften - Augustus 2013

B diploma 75 punten, 1e plaats B - Haaften - Augustus 2014 

 

Zweetwerk

3e Goed - Gieten - November 2015 (Zweetproef F)

Zeer Goed - Weert - September 2016 (Zweetproef F)

 

Allround proeven

1e prijs ÖTV - Cegled (H) - September 2014

 

Een aantal nakomelingen van Drago hebben mooie resultaten behaald. Deze zijn hier terug te vinden. Dank aan de eigenaren voor de moeite die ze in hun vizsla hebben gestoken!

Lieve Draakje,

 

Maandag was je nog je fitte zelf, dinsdagmiddag bleek je doodziek. Een zeldzame vorm van acute hartfalen zorgde er voor dat we veel te vroeg de onvermijdelijke beslissing moesten nemen. We hadden afgesproken dat je minstens 15 zou worden, doof, blind, dement etc. Maar helaas hielt het na 10,5 jaar op. Het is zo onwerkelijk. We gaan je zo vreselijke missen. Onze eerste hond, onze eerste jachthond. We hebben zo vreselijk veel van je geleerd en zo vreselijk veel aan je te danken.

Je liet mij kennismaken met fazanten en patrijzen, je leerde ons wat het hebben van een jachthond werkelijk betekende. Dankzij jou leerde wij mensen kennen die nu de meest waardevolle vrienden zijn. Nooit kan ik je genoeg bedanken. Wat jij voor mij (en ons) betekende dat valt gewoon niet uit te leggen.

Omdat je wist wat je in het veld moest doen ging ik met jou naar een veldwedstrijd, de eerste wedstrijd hadden we meteen een EV. Ik wist van niks, maar jij regelde het. In de jeugdseizoenen die volgde score je vaak en liet je vrijwel nooit een fazant aan je neus ontsnappen. Mensen zeiden dat je super veldwerker was, maar ik had geen idee. Veel later pas ging ik begrijpen wat je deed. Jou passie om te willen vinden bracht ons veel mooie resultaten. Met vallen en opstaan ging de steadyness-training, je moest veel doorstaan want je vrouwtje had soms geen idee wat ze deed. Maar het lukte en je scoorde zelfs in de open klasse veldwerk mooie resultaten.

Je moest leren apporteren want dat hoorde er nu eenmaal bij. Ophalen en zoeken vond je geweldig, terugbrengen een heel stuk minder. Bibberend van de zenuwen haalde ik de eerste SJP-diploma’s met je. Maar jij maakte je niet druk, je deed gewoon wat we geoefend hadden. Ooit stuurde ik je, op een proef, voor een verloren zoek het bos in, maar je kwam niet terug. Toen we nog eens goed keken bleek je voor te staan op een fazant die je was tegen gekomen. Toen de fazant vloog bracht je gewoon de eend nog even mee. Je maakte ons zo vreselijk trots. Onze Drago kon alles, niet omdat wij hem zo goed getraind hadden, maar omdat je alles zo graag deed.

Als staande hond moest je zweetwerk ook kunnen. Dat bleek niet jou sterkte kant, maar met wat training behaalde je 2x zweetproef F. Wat waren we trots.. ons eerste hondje, allround gekwalificeerd.

Taloze mooie jachtavonturen beleefde we met je. Samen met vriend Samesz voor het eerst naar België. Of met je dochter Cinka naar Frankrijk. Chillen in zeeland met je chillvriend Joep. Samen op de ganzen, duiven, kraaien vond je leuk. Maar samen fazanten zoeken, dat was jou (of ons?) koningsnummer. Zoveel mooie herinneringen. We hadden er nog zoveel willen maken.

Lieve Drago.. dankjewel voor alles wat je voor ons betekende. Jou plekje blijft onvervangbaar.

 

Dankje lieve Drago… we zijn trots dat we jou baasjes mochten zijn!